ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το “στολίδι” της Βόρειας Ελλάδας με τα 400 km ακτογραμμής και με την πλούσια φυσική ομορφιά δεν είναι άλλο από τη Χαλκιδική.

 Τρεις χερσόνησοι που φθάνουν στο βάθος του Αιγαίου πελάγους , μια εκ των οποίων είναι το Περιβόλι της Παναγίας ή αλλιώς Άγιο Όρος και οι άλλες δύο η Κασσάνδρα και η Σιθωνία  σας καλούν να τις ανακαλύψετε. Το χερσαίο τμήμα της Χαλκιδικής είναι κατάφυτο από παρθένα δάση κωνοφόρων ενώ φιλοξενεί δύο σπουδαία ποτάμια, τον Χαβρία και τον Ολύνθιο. Η πατρίδα του οικουμενικού φιλοσόφου Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα, η αρχαία σημαντική πόλη Όλυνθος, το Σπήλαιο των Πετραλώνων όπου βρέθηκε ο Αρχάνθρωπος, το Ιερό του Άμμωνα Δία , η αρχαία πόλη Μένδη , σπουδαίες ακτές , εύγευστα τοπικά προϊόντα, μουσεία, σημαντικά Φέστιβαλ  αποτελούν ορισμένους μόνο λόγους για να επισκεφθείτε τη Χαλκιδική. 

Οργανωμένες τουριστικές μονάδες , καταλύματα υψηλής ποιότητας , υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υπηρεσίες σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη !

 Αυτή είναι η Χαλκιδική! Ένας τόπος που μπορεί να σας χαρίσει πλούσιες καλοκαιρινές αλλά και χειμερινές τουριστικές εμπειρίες.  Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία αναξιοποίητη γιατί η Χαλκιδική μπορεί να σας χαρίσει όλα όσα ονειρεύεστε !

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ 

Συνώνυμη του Τουρισμού είναι η χερσόνησος της Κασσάνδρας. Μια περιοχή που μπορεί να παρέχει στον επισκέπτη όλα όσα χρειάζεται για ονειρεμένες διακοπές. Πασίγνωστες περιοχές που από το 1970 προσελκύουν τουρίστες και επενδυτές. Ακτές που φιλοξενούν τα πιο δροσερά σας όνειρα, δάση που σας καλούν να τα ανακαλύψετε, αρχαιολογικοί χώροι που σας ταξιδεύουν με αφάνταστη ευκολία στο παρελθόν και τοπικά προϊόντα που φλερτάρουν με τη γεύση σας… 

Η Κασσάνδρα, από τη Ν. Φώκαια ως το Παλιούρι είναι ο ευλογημένος εκείνος τόπος που τα έχει όλα! Σε απόσταση 80 km από τη Θεσσαλονίκη συναντά κανείς τη φιλόξενη  Ν. Φώκαια και στη συνέχεια το ταξίδι στο όνειρο ξεκινά με επόμενο σταθμό την παραδοσιακή Άφυτο, και στη συνέχεια την κοσμοπολίτικη Καλλιθέα. Ακολουθούν η πευκόφυτη Κρυοπηγή, η γραφική Χανιώτη, το πανέμορφο Πολύχρονο και το πασίγνωστο Πευκοχώρι. Αμέσως μετά ο επισκέπτης φθάνει στο ιδιαίτερο Παλιούρι και από εκεί ανηφορίζει για την παραδοσιακή Αγία Παρασκευή. Επόμενη στάση είναι η Νέα Σκιώνη, με τη μακραίωνη ιστορία και τις πανέμορφες ακτές. Η Καλάνδρα υποδέχεται στη συνέχεια τον επισκέπτη προσφέροντας του αξέχαστες εμπειρίες και ακολουθούν η πανέμορφη Φούρκα και το κατάφυτο Κασσανδρινό. Στη χερσόνησο δεσπόζει η Κασσάνδρεια που αποτελεί την πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. 

Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για τις διακοπές σας ! Διαβάστε το με προσοχή και φυλάξτε την Κασσάνδρα στην καρδιά σας !

 

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Αστυνομία 100 –

Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας 2374350000 

Δήμος Κασσάνδρας 2374350114

Κτελ Χαλκιδικής 2374022297

Σταθμαρχείο Κασσάνδρας 2374022214